Jelenések

Keresés

Ugrás a tartalomhoz

Marpingen1876

JELENÉSEK ÉS ÜZENETEK > jelenések

MARPINGENI JELENÉSEK

Marpingen a Saarbrückentől nem messze fekvő Tholey közelében található kis falu. 1876 július 3-án három 8 éves lánykának miközben erdei gyümölcsöket gyűjtenek, megjelenik egy szépséges hölgy, aki magát Szeplőtelenül Fogantatottnak nevezi.
Imádkozzatok és ne vétkezzetek!” – mondja a Szűz, majd egy gyógyforrást mutat nekik, ahol később több csodás gyógyulás történik. A jelenések hatására a helyi plébános és a gyerekek ellen eljárás indul, és az illetékes püspök is börtönbe kerül. Július 13-án az oda érkező zarándokokat egy katonai század kergeti szét.

A luxemburgi püspök szerint a gyerekek szentségtörők és tiszteletlenek, a jelenségek pedig valótlanok. A nehézségek ellenére a jelenések szeptember 3-ig folytatódtak s végül Mária ezekkel a szavakkal búcsúzott el:

”Visszajövök, mikor nehéz idők járnak!”

Már akkoriban mintegy 20 zarándok kereste fel a helyet, pedig ez egyáltalán nem volt veszélytelen. A forrásra később kápolna épült, jelezve, hogy sokak szívében mély nyomokat hagytak a jelenések.IRODALOM: Jörg, Müller: Máriáról beszélni veszélyes. /Mi történt Marpingenben?/ 2001. Masszi Kiadó. Budapest.Vissza a tartalomhoz | Vissza a Fő menübe