Jelenések

Keresés

Ugrás a tartalomhoz

Vicka és Jakov

ÉLET A HALÁL UTÁN > pokol látomások

MEDUGORJE
(1981.)Egyik délután Vicka meglátogatta Jakovot: képeket nézegettek, amelyeket a zarándokok készítettek számukra. Velük volt Jakov édesanyja is, aki egy pillanatra dolga után nézett, de mire visszajött a szobába, a gyerekek nem voltak sehol. Időközben ugyanis megjelent nekik a Szűzanya, s arra szólította őket, menjenek el vele. A kisfiú nagyon megijedt, mert azt hitte, hogy örökre el kell hagynia a Földet, és gyerekes naivsággal tiltakozott:

- Kedves Szűzanya, vidd magaddal csak Vickát, tudod, ők nyolcan vannak testvérek, én meg egyedül vagyok. Mi lesz anyámmal nélkülem?

A Szűzanya szelíden elmosolyodott és a kezét nyújtotta feléjük. Szemük láttára mintha egy fal nyílt volna meg, s amint haladtak felfelé, a házakat és a falut egyre kisebbnek látták. A mennyország és a tisztítóhely után a pokol látomásában is részesültek. A kisfiú számára olyan szörnyű volt a látvány, hogy a fejét is elfordította. Vicka leírása szerint az ördögök a középen levő hatalmas tűzbe tuszkolták a lelkeket, akik szörnyetegekként léptek ki onnan; s mindez ordítozás, sírás és a gyűlölet kitörései közepette. E megrázó élmény után a Szűzanya visszavezette őket a földre. Ugyanabban a pillanatban Jakov anyja ismét a szobában találta a gyerekeket, mintha mi sem történt volna.


Vissza a tartalomhoz | Vissza a Fő menübe